Telefon: 06-1-422-0753 | E-mail: ugyfelszolgalat@creditentry.hu
 • Aktualitások hétfő 09:41

  KSH: JÚLIUSBAN 500 EZER FORINT VOLT A BRUTTÓ ÁTLAGKERESET

  Júliusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 15,3 százalékkal, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó 16,0 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel korábban. A bruttó átlagkereset 500 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 344 700 forint volt - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
 • Aktualitások 2022.09.20.

  HAMROSAN MEGKAPJÁK AZ ÚJ SZABÁLYOK SZERINTI ENERGIASZÁMLÁKAT A MIKROVÁLLALKOZÁSOK

  Augusztustól kizárólag a 2022. június 18-án egyetemes szolgáltatótól áramot, illetve földgázt vásárló mikrovállalkozások maradtak jogosultak nem lakossági ügyfélként egyetemes szolgáltatásra. Ezeknek a mikrovállalkozásoknak felhasználási helyenként 4606 kWh éves kedvezményes villamosenergia- és 54 810 MJ éves kedvezményes földgázmennyiség biztosított.
 • Aktualitások 2022.09.13.

  SZEPTEMBER VÉGÉIG NYILATKOZNIUK KELL A RÉGI KATÁSOKNAK A BEVÉTELEIKRŐL

  Nyilatkozni a 22KATA jelű nyomtatványon kell, mely legegyszerűbben a NAV honlapjáról vagy közvetlenül az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban érhető el.
 • Aktualitások 2022.09.06.

  A RENDEZVÉNYSZERVEZÉS ÁFA MEGÍTÉLÉSE ÉS SZÁMLÁZÁSA

  Ha az áfa rendszerében komplex ügyletnek minősülő rendezvényszervezési szolgáltatás tartalmaz olyan elemet is, amelynek beszerzését terhelő adó egyébként az Áfa tv. 124. §-a alapján levonási tilalom alá esne (pl. élelmiszer, ital), a komplex ügyletként nyújtott rendezvényszervezési szolgáltatás igénybevételét terhelő előzetesen felszámított áfa levonását is az általános szabályok szerint kell megítélni, és így az Áfa tv. 124. § alkalmazásának nincs helye.
 • Aktualitások 2022.08.30.

  RENDKÍVŰLI KIADÁS - FONTOS HATÁRIDŐ KÖZELEG: AUGUSZTUS 31-E

  A kata megszűnése ügyében fontos határidő közeleg augusztus 31-ével. Erre hívjuk fel olvasóink figyelmét az alábbi információkkal:
 • Aktualitások 2022.08.16.

  KI VÁLASZTHATJA AZ ÁTALÁNYADÓZÁST?

  A már tevékenységet folytató egyéni vállalkozó az átalányadózás szabályainak alkalmazását most a 22T101E adatlapon jelentheti be a NAV-hoz.
 • Aktualitások 2022.08.08.

  ÚJ INFÓK A NAPELEMES PÁLYÁZATOK ÜGYÉBEN

  A következő hetekben folyamatosan zajlik a támogatói okiratok megküldése a nyertesek számára. A bonyolító ÉMI Nonprofit Kft. ügyfélszolgálata a nap@emi.hu e-mail címen áll a pályázók rendelkezésére, illetve a 06-30-705-2388 telefonszámon fogadja az érdeklődők hívását
 • Aktualitások 2022.08.01.

  A NAV KÖZZÉTETT EGY TÁJÉKOZTATÓT A KISADÓZÓ VÁLLALKOZÁSOK TEENDŐIRŐL AZ ÚJ KATA MIATT

  2022. szeptember 1-jén hatályukat vesztik a kisadózó vállalkozások tételes adójának (régi kata)(1) szabályai, ezért a jelenlegi katásoknak 2022. augusztus 31-én a törvény erejénél fogva megszűnik a kata adóalanyiságuk.(2) A megszűnéssel kapcsolatban a jelenlegi katásoknak nincs külön bejelentési kötelezettségük.
 • Aktualitások 2022.07.18.

  KÖNYVELŐK: MEGDÖBBENTŐ ÉS ELFOGADHATATLAN A KATA MÓDOSÍTÁSA!

  A törvényjavaslat szerint a katások, a taxisokon kívül, csak magánszemélyeknek és őstermelőknek nyújthatnak szolgáltatást, értékesíthetnek terméket. Ugyanis ha kifizetőtől, vagyis például cégtől, egyéni vállalkozótól, költségvetési szervtől kapnak bevételt, akkor azonnal megszűnik a KATA-alanyiságuk.
 • Aktualitások 2022.07.12.

  KAMATRÁFORDÍTÁS LEVONÁSA TŐKEFINANSZÍROZÁS UTÁN? KÜLÖNLEGES ADÓALAPCSÖKKENTÉSI LEHETŐSÉG JELENHET MEG A TÁRSASÁGI ADÓBAN

  Az Európai Bizottság nemrég publikált irányelv-tervezetének értelmében a tagállamoknak lehetőséget kellene biztosítaniuk a társasági adó rendszereikben arra, hogy az adózók egy vélelmezett kamatráfordítással csökkentsék adóalapjukat abban az esetben, ha kölcsönfinanszírozás helyett tőkejuttatásban részesülnek.
 • Aktualitások 2022.07.01.

  VISSZARENDELHET-E A FŐNÖKÖM A SZABADSÁGOMRÓL?

  A szabadság minden munkavállalónak alanyi jogon jár és elengedhetetlenül fontos a feltöltődéshez, regenerálódáshoz. A munkáltatónak is érdekében áll, hogy munkavállalói kipihenhessék magukat, ezáltal növelve későbbi hatékonyságukat. De mi történik akkor, ha a főnök visszahívja a szabadságról a beosztottat? Van hozzá joga? Erre ad választ dr. Tömösvári Andrea ügyvéd.
 • Aktualitások 2022.06.20.

  A FELSZOLGÁLÁSI DÍJ ADÓMENTESSÉGE

  Nem kizárólag a felszolgálók, hanem például a szakácsok, konyhai kisegítők, a műszaki, technikai munkát végző munkavállalók, a zeneszolgáltatást vagy egyéb szórakoztató szolgáltatást biztosító munkavállalók is részesülhetnek a felszolgálási díjból adómentesen.
KÉRDÉSE VAN? AJÁNLATOT KÉRNE?

Keressen minket bizalommal könyvelés, bérszámfejtés vagy TB ügyintézés miatt akár telefonon, e-mail-ben, vagy személyesen. Munkaársaink rövid időn belül választ adnak Önnek bármilyen kérdésére! Árajánlat kérés itt.

Kérjen írásos ajánlatot most! Vagy hívjon bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén!

Telefon: 06-1-422-0753
Mobil: 06-20-499-5210
info@xconsult.hu