Telefon: 06-1-422-0753 | E-mail: ugyfelszolgalat@creditentry.hu
 • Aktualitások hétfő 12:02

  ÚJ INFÓK A NAPELEMES PÁLYÁZATOK ÜGYÉBEN

  A következő hetekben folyamatosan zajlik a támogatói okiratok megküldése a nyertesek számára. A bonyolító ÉMI Nonprofit Kft. ügyfélszolgálata a nap@emi.hu e-mail címen áll a pályázók rendelkezésére, illetve a 06-30-705-2388 telefonszámon fogadja az érdeklődők hívását
 • Aktualitások 2022.08.01.

  A NAV KÖZZÉTETT EGY TÁJÉKOZTATÓT A KISADÓZÓ VÁLLALKOZÁSOK TEENDŐIRŐL AZ ÚJ KATA MIATT

  2022. szeptember 1-jén hatályukat vesztik a kisadózó vállalkozások tételes adójának (régi kata)(1) szabályai, ezért a jelenlegi katásoknak 2022. augusztus 31-én a törvény erejénél fogva megszűnik a kata adóalanyiságuk.(2) A megszűnéssel kapcsolatban a jelenlegi katásoknak nincs külön bejelentési kötelezettségük.
 • Aktualitások 2022.07.18.

  KÖNYVELŐK: MEGDÖBBENTŐ ÉS ELFOGADHATATLAN A KATA MÓDOSÍTÁSA!

  A törvényjavaslat szerint a katások, a taxisokon kívül, csak magánszemélyeknek és őstermelőknek nyújthatnak szolgáltatást, értékesíthetnek terméket. Ugyanis ha kifizetőtől, vagyis például cégtől, egyéni vállalkozótól, költségvetési szervtől kapnak bevételt, akkor azonnal megszűnik a KATA-alanyiságuk.
 • Aktualitások 2022.07.12.

  KAMATRÁFORDÍTÁS LEVONÁSA TŐKEFINANSZÍROZÁS UTÁN? KÜLÖNLEGES ADÓALAPCSÖKKENTÉSI LEHETŐSÉG JELENHET MEG A TÁRSASÁGI ADÓBAN

  Az Európai Bizottság nemrég publikált irányelv-tervezetének értelmében a tagállamoknak lehetőséget kellene biztosítaniuk a társasági adó rendszereikben arra, hogy az adózók egy vélelmezett kamatráfordítással csökkentsék adóalapjukat abban az esetben, ha kölcsönfinanszírozás helyett tőkejuttatásban részesülnek.
 • Aktualitások 2022.07.01.

  VISSZARENDELHET-E A FŐNÖKÖM A SZABADSÁGOMRÓL?

  A szabadság minden munkavállalónak alanyi jogon jár és elengedhetetlenül fontos a feltöltődéshez, regenerálódáshoz. A munkáltatónak is érdekében áll, hogy munkavállalói kipihenhessék magukat, ezáltal növelve későbbi hatékonyságukat. De mi történik akkor, ha a főnök visszahívja a szabadságról a beosztottat? Van hozzá joga? Erre ad választ dr. Tömösvári Andrea ügyvéd.
 • Aktualitások 2022.06.20.

  A FELSZOLGÁLÁSI DÍJ ADÓMENTESSÉGE

  Nem kizárólag a felszolgálók, hanem például a szakácsok, konyhai kisegítők, a műszaki, technikai munkát végző munkavállalók, a zeneszolgáltatást vagy egyéb szórakoztató szolgáltatást biztosító munkavállalók is részesülhetnek a felszolgálási díjból adómentesen.
 • Aktualitások 2022.06.13.

  JELENTŐS MUNKAJOGI VÁLTOZÁSOK VÁRHATÓK 2022 NYARÁN

  2022. augusztus elejéig hazánknak, mint uniós tagállamnak két fontos, munkajogi tárgyú irányelvet is át kell vennie, ráadásul mind a kettő jelentősen érinti a munka- és pihenőidő szabályozását.
 • Aktualitások 2022.06.10.

  FALUSI CSOK - 2022. DECEMBER 31-IG MEGHOSSZABBÍTVA

  A falusi csok az újépítésű ingatlanok vásárlása mellett használt ingatlanok vásárláshoz, bővítéséhez, felújításához, korszerűsítéséhez is igényelhető. A falusi csokos településeken élni lehet az áfa-visszatérítés lehetőségével is, maximum 5 millió forint értékben.
 • Aktualitások 2022.05.31.

  A KÖNYVELŐK SZERINT A KATÁT ÁTALAKÍTANI, NEM MEGSZÜNTETNI KELLENE

  Négyszázezernél is több egyéni vállalkozó katázik, az ő megélhetésüket nagyban átalakítaná az adózási forma megszüntetése. A tíz éve bevezetett adózási forma, azonban megérett a felülvizsgálatra és átalakításra.
 • Aktualitások 2022.05.23.

  EGYRE NÉPSZERŰBB AZ EGYÉNI VÁLLALKOZÓI FORMA

  Az egyéni vállalkozás az egyik ideális vállalkozási forma, hiszen a vállalkozás indítása gyors, könnyű és ingyenes, ráadásul otthonról, kényelmesen online is intézhető Ráadásul a tevékenység szüneteltethető is.
 • Aktualitások 2022.05.19.

  KRIPTOÜGYLETEK: SOKAT BUKIK AZ, AKI MOST NEM FIGYEL

  A tavalyi évtől jelentősen egyszerűsödött a kriptoügyletekből származó nyereségek adózása. Ezzel együtt azonban az szja törvény egy csapdát is tartogat: aki május 20-ig (most péntekig) nem nyilatkozik a kriptoeszközök 2021. évi beszerzéséről, az a következő évektől nagyon komoly adófizetés mellett tudja eladni azokat. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda röviden összefoglalja a tudnivalókat.
 • Aktualitások 2022.05.13.

  TOVÁBB TARTANAK NYITVA A NAV ÜGYFÉLSZOLGÁLATAI MÁJUS 20-IG

  A bevallási tervezetekkel kapcsolatban általános tájékoztatást lehet kérni előzetes regisztráció nélkül is az ingyenesen hívható NAV Infóvonalán, a 1819-es telefonszámon.
  Az Infóvonal májusban hosszított nyitvatartással érhető el május 9. és 19. között 18 óráig, május 20-án pedig 20 óráig, azonban 16 óra után kizárólag a személyijövedelemadó-bevallással kapcsolatban kérhető segítség.
KÉRDÉSE VAN? AJÁNLATOT KÉRNE?

Keressen minket bizalommal könyvelés, bérszámfejtés vagy TB ügyintézés miatt akár telefonon, e-mail-ben, vagy személyesen. Munkaársaink rövid időn belül választ adnak Önnek bármilyen kérdésére! Árajánlat kérés itt.

Kérjen írásos ajánlatot most! Vagy hívjon bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén!

Telefon: 06-1-422-0753
Mobil: 06-20-499-5210
info@xconsult.hu