Telefon: 06-1-422-0753 | E-mail: ugyfelszolgalat@creditentry.hu
 • Aktualitások hétfő 10:42

  LEGINKÁBB AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLATI TERÜLETEN NYERT TERET A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA

  A mesterséges intelligencia (AI) térnyerése szinte minden ágazatban egyértelmű, Magyarországon leginkább a nemzetközi óriások hazai leányvállalatai kezdtek el AI-szolgáltatásokat beépíteni a mindennapi működésükbe, elsődlegesen ügyfélszolgálati területen - közölte a DLA Piper globális kutatásáról.
 • Aktualitások 2023.09.19.

  AZ ADÓFIZETÉSRE KÖTELEZETT SZEMÉLYE A HATÁRON ÁTNYÚLÓ SZOLGÁLTATÁSOKNÁL

  Főszabály szerint termék értékesítése, szolgáltatás nyújtása esetében az adót az az adóalany fizeti, aki az ügyletet saját nevében teljesíti.
 • Aktualitások 2023.09.11.

  MELYEK A TERMÉKDÍJKÖTELES TERMÉKEK?

  Egy konkrét termék akkor termékdíjköteles, ha megfelel a Ktdt. szerinti meghatározásnak, a vámtarifaszáma szerepel a Ktdt. 1. mellékletében és nem szerepel a kivételek között
 • Aktualitások 2023.08.31.

  SZIGORODNAK A MUNKAERŐPIACRA LÉPŐ KÜLFÖLDIEK UTÁNI SZOCHOKEDVEZMÉNY SZABÁLYAI

  2023. augusztus 14-től azok a munkavállalók, akik harmadik állam állampolgárai, nem tekinthetők munkaerőpiacra lépőnek, ezért a munkáltató utánuk már nem érvényesítheti a munkaerőpiacra lépők utáni szochokedvezményt.
 • Aktualitások 2023.08.21.

  A SZAKIRÁNYÚ OKTATÁS ÉS A DUÁLIS KÉPZÉS SZOCHO-KEDVEZMÉNYE

  2023. augusztus 1-jétől a szakirányú oktatás kedvezménye arányosítva vehető igénybe, ezért ettől az időponttól nincs eltérő szabályozás arra az esetre, ha a felnőttképzési jogviszonyban álló képzésben részt vevő személynek van másik foglalkoztatásra irányuló jogviszonya. Ebből következik, hogy 2023. augusztus 1-jétől az „50 százalékos” szűkítő rendelkezés nem alkalmazandó.
 • Aktualitások 2023.08.17.

  KIKET ÉRINT AZ ÚJ SZÉN-DIOXID KIBOCSÁTÓKAT TERHELŐ ADÓ ÉS TRANZAKCIÓS DÍJ?

  A szén-dioxid kibocsátásban érintett társaságokat terhelő két új fizetési kötelezettség került bevezetésre a kormány júliusi rendelete alapján. Amennyiben egy társaság a rendelet hatálya alá tartozik, a szén-dioxid kvóta adó és a tranzakciós díj elnevezésű fizetési kötelezettsége lesz a továbbiakban.
 • Aktualitások 2023.07.31.

  KEDVEZŐ ÉVKÖZI VÁLTOZÁSOK A MEZŐGAZDASÁGI ŐSTERMELŐK ADÓZÁSÁBAN

  2023. július 15-től a mezőgazdasági őstermelő a tevékenységéhez használt eszközök értékesítéséből származó bevételt az igazolt költségeken és az értékcsökkenési leíráson túl – bizonyos feltételekkel – a vásárolt tárgyi eszközök beruházási költségeivel is csökkentheti. A kedvező szabályok a 2022. január 1. után eladott eszközökre is vonatkoznak.Az őstermelői tevékenységhez használt üzemi célú eszközök, mint például a traktor vagy az istálló hasznosítása, értékesítése 2022. január 1. óta nem számít kiegészítő őstermelői tevékenységnek,
 • Aktualitások 2023.07.24.

  MEDDIG FOLYTATHAT ÁTALÁNYADÓZÁST AZ EGYÉNI VÁLLALKOZÓ?

  Az átalányadózás szabályai addig alkalmazhatók, amíg az adóévben az egyéni vállalkozó vállalkozói bevétele az éves minimálbér tízszeresét, azaz a 27 840 000 forintot, a kizárólag kiskereskedelmi tevékenységet végző egyéni vállalkozó bevétele az éves minimálbér ötvenszeresét, azaz a 139 200 000 forintot nem haladja meg.
 • Aktualitások 2023.07.17.

  LEHET PÁLYÁZNI AZBESZTMENTESÍTÉSRE

  Az azbesztmentesítési pályázat kizárólag elektronikus úton adható be 2023. augusztus 4-én éjfélig. A felhívásról további részletek az NHKV honlapján olvashatók.A kormány támogatja az ország megtisztítását a veszélyes hulladékoktól, ezért második alkalommal hirdet meg országos azbesztmentesítési pályázatot, amelyre július 14-től lehet jelentkezni - jelentette be Raisz Anikó környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár az Energiaügyi Minisztérium pénteki közleménye szerint.
 • Aktualitások 2023.07.11.

  MEDDIG FOLYTATHAT ÁTALÁNYADÓZÁST AZ EGYÉNI VÁLLALKOZÓ?

  Ha az átalányadózó egyéni vállalkozó megszünteti az átalányadózást vagy az arra való jogosultsága megszűnik, a megszüntetés (megszűnés) évére és az azt követő 12 hónapra ismételten átalányadózást nem választhat.
 • Aktualitások 2023.07.03.

  GFM: JÚLIUSTÓL INDUL A BOLTI KÉSZPÉNZFELVÉTEL

  Megnyílik július 1-jével a lehetőség a vásárlással egybekötött készpénzfelvételre, amely havonta legfeljebb két alkalommal, 40 ezer forintot összességében meg nem haladó mértékben teszi lehetővé, hogy a vásárlók készpénzhez juthassanak
 • Aktualitások 2023.06.26.

  A KÜLFÖLDÖN VÉGZETT, MAGYARORSZÁGON ADÓKÖTELES MUNKA ADATAI IS BEFUTNAK NAV-HOZ

  A külföldi adóhatóságok az adatküldés mellett külön jelzik a NAV-nak, ha Magyarországon adózó jövedelem szerepel adatbázisukban
KÉRDÉSE VAN? AJÁNLATOT KÉRNE?

Keressen minket bizalommal könyvelés, bérszámfejtés vagy TB ügyintézés miatt akár telefonon, e-mail-ben, vagy személyesen. Munkaársaink rövid időn belül választ adnak Önnek bármilyen kérdésére! Árajánlat kérés itt.

Kérjen írásos ajánlatot most! Vagy hívjon bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén!

Telefon: 06-1-422-0753
Mobil: 06-20-499-5210
info@xconsult.hu