Telefon: 06-1-422-0753 | E-mail: ugyfelszolgalat@creditentry.hu
 • Aktualitások csütörtök 12:42

  KRIPTOÜGYLETEK: SOKAT BUKIK AZ, AKI MOST NEM FIGYEL

  A tavalyi évtől jelentősen egyszerűsödött a kriptoügyletekből származó nyereségek adózása. Ezzel együtt azonban az szja törvény egy csapdát is tartogat: aki május 20-ig (most péntekig) nem nyilatkozik a kriptoeszközök 2021. évi beszerzéséről, az a következő évektől nagyon komoly adófizetés mellett tudja eladni azokat. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda röviden összefoglalja a tudnivalókat.
 • Aktualitások 2022.05.13.

  TOVÁBB TARTANAK NYITVA A NAV ÜGYFÉLSZOLGÁLATAI MÁJUS 20-IG

  A bevallási tervezetekkel kapcsolatban általános tájékoztatást lehet kérni előzetes regisztráció nélkül is az ingyenesen hívható NAV Infóvonalán, a 1819-es telefonszámon.
  Az Infóvonal májusban hosszított nyitvatartással érhető el május 9. és 19. között 18 óráig, május 20-án pedig 20 óráig, azonban 16 óra után kizárólag a személyijövedelemadó-bevallással kapcsolatban kérhető segítség.
 • Aktualitások 2022.05.03.

  NAV CÉLKERESZTBEN A HASZNÁLTGÉPJÁRMŰ-ALKATRÉSZEK KERESKEDELME

  A NAV kiemelten figyeli az online piactereket, elemzi az ott hirdetőket. Az eredetileg a saját, feleslegessé váló ingóságok értékesítésére létrehozott, online hirdetési felületeket sokan használják rendszeres, üzletszerű bevétel megszerzésére. A NAV idén kiemelten ellenőrzi a használt gépjárművek és gépjárműalkatrészek kereskedelmét, és a gépjárművek javítását.
 • Aktualitások 2022.04.19.

  MI A TEENDŐ HA PÉNZTÁRGÉPÉT BLOKKOLTA A NAV?

  Mi az a blokkolás? Honnan lehet tudni, hogy a NAV blokkolta a pénztárgépet? Mit tehet az üzemeltető, ha a NAV blokkolta a pénztárgépet? A blokkolás feloldása Mit kell tenni, ha nem a NAV blokkolta a pénztárgépet?
 • Aktualitások 2022.04.08.

  ELEKTROMOS RÁSEGÍTÉSŰ KERÉKPÁR BESZERZÉSÉRE LEHET ISMÉT PÁLYÁZNI

  Emelték a támogatás mértékét, hajtási rendszertől függően 90 ezer helyett 100 ezer, illetve 150 ezer helyett 180 ezer forint kapható, és folyamatosan lehet jelentkezni a szakaszos beadás helyett. Az új kiírásban bővítették a pályázók körét, már nem lesz szükség munkaadói igazolás a vásárláshoz, így kismamák, diákok, nyugdíjasok is pályázhatnak a támogatásra.
 • Aktualitások 2022.04.01.

  ADÓVÁLTOZÁSOK MIATT JOBBAN MEGÉRI A DIÁKMUNKA

  Idén január elsejétől a 25 év alatti munkavállalók jövedelmét nem terheli 15 százalékos személyi jövedelemadó, ami érezhetően növelte a diákmunkára jelentkezők számát. Az év első hónapjaiban mind a fizikai diákmunkák, mind a kevésbé komplex irodai adminisztrációs tevékenységek esetén 1400-1500 forint között alakult a diákok átlagos órabérének szintje.
 • Aktualitások 2022.03.21.

  KINEK KELL KISKERESKEDELMI ADÓT FIZETNIE?

  A TEÁOR-kódok az adóköteles tevékenységek azonosítását segítik. Az adókötelezettség megállapításánál a ténylegesen végzett tevékenységnek van jelentősége. Így attól függetlenül, hogy a személy vagy szervezet cégnyilvántartásba bejegyzett tevékenységei között szerepel-e, illetve, hogy az adott tevékenység főtevékenység-e, alanya lehet a kiskereskedelmi adónak.Annak a külföldi, vagy belföldi személynek, szervezetnek, amely üzletszerűen végez adóköteles kiskereskedelmi tevékenységet.
 • Aktualitások 2022.03.16.

  TÁRSASHÁZI KÖZÖS KÖLTSÉG ADÓJOGI MINŐSÍTÉSE BÉRBEADÁSNÁL

  Az Ingatlan bérbeadásának és egyéb hasznosításának adózása 2022 című NAV adózási füzetben olvasható az az álláspont, hogy az egyéb rezsi tételekkel szemben a bérbeadónál bevételnek számít a bérlőre áthárított társasházi közös költség.
 • Aktualitások 2022.03.10.

  CSALÁDI ADÓVISSZATÉRÍTÉS ÉS E-SZJA INFÓK

  A bevallási tervezetek elektronikusan az eSZJA-portálon (https://eszja.nav.gov.hu) érhetőek el. A tervezetek asztali gépen vagy bármilyen okoseszközön, tableten, telefonon is jóváhagyhatók, szerkeszthetők. Aki egyetért a tervezet adataival és nem kell azt semmivel kiegészítenie, például azért, mert már megkapta a neki járó családi visszatérítést, annak nincs további teendője, május 20-án a tervezete szja-bevallássá válik
 • Aktualitások 2022.03.02.

  MIKOR NEM KELL A TERMÉKDÍJAT MEGFIZETNI?

  Nyilatkozattétel – a termékdíjat nem kell megfizetni ; Nem minősül forgalomba hozatalnak ; Egyéb esetek, amikor nincs termékdíj-kötelezettség
 • Aktualitások 2022.02.21.

  MUNKAHELYI INFORMÁCIÓBIZTONSÁGI KOCKÁZATOK: A KÖZÖSSÉGI MÉDIA HASZNÁLATA

  Kockázattal jár az irodai fotók megosztása is, például ha megjelenik egy cetli, rajta a munkáltató belépési azonosítóival. Áldozatul eshetnek adathalász kísérletnek vagy ha rákattintanak egy ártalmas linkre, az egész vállalati rendszert kiteszik a zsarolóvírusok, kémprogramok vagy más típusú kártevők támadásainak.
 • Aktualitások 2022.02.14.

  ÚJDONSÁGOK A KATÁSOK BEVALLÁSI SZABÁLYAIBAN

  A kisadózó vállalkozásnak változatlanul 2022. február 25-éig kell a 21KATA-nyomtatványt benyújtania a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), változtak ugyanakkor egyes adófizetési és adatszolgáltatási szabályok. A 21KATA az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással idén is egyszerűen kitölthető és beküldhető.
KÉRDÉSE VAN? AJÁNLATOT KÉRNE?

Keressen minket bizalommal könyvelés, bérszámfejtés vagy TB ügyintézés miatt akár telefonon, e-mail-ben, vagy személyesen. Munkaársaink rövid időn belül választ adnak Önnek bármilyen kérdésére! Árajánlat kérés itt.

Kérjen írásos ajánlatot most! Vagy hívjon bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén!

Telefon: 06-1-422-0753
Mobil: 06-20-499-5210
info@xconsult.hu