Telefon: 06-1-422-0753 | E-mail: ugyfelszolgalat@creditentry.hu
Aktualitások

Kata feltételek és létrehozása

Az egyéni vállalkozás indítása egyre több ember fejében fordul meg, ami nem is csoda, hiszen ennek a létformának megvan a maga vonzereje. Sokakat a nagyobb szabadság csábít és a 9-5-ig tartó állásából szeretnének kitörni, mások legfőbb motivációja, hogy olyan tevékenységgel keressenek pénzt, amit közel áll a szívünkhez. Talán már neked is megfordult a fejedben a vállalkozás ötlete vagy éppen az elindításának küszöbén állsz, csak nem vagy benne biztos, hogy miként kezdj neki, hogyan állnak össze a lépések.

1.Kinek jó a kata (kisadózó vállalkozások tételes adója) és mennyit kell fizetni?

Elsőként talán a legfontosabb, hogy megismerd, hogy miért (és kinek) jó katásként vállalkozni, és mit is takar pontosan ez az adózási forma.
A legtöbb embernek az ugrik be róla, hogy havi 50.000 Ft-ot kell befizetni amolyan “mindenegyben” adóként (ezért kisadózó vállalkozások TÉTELES ADÓJA az elnevezése), azt azonban már kevesebben tudják, hogy mit takar ez pontosan. Lássuk, mi mindent fizetsz be ezzel az összeggel (főállású katásként):

• személyi jövedelemadó
• osztalékalap után fizetendő adó
• társasági adó
• személyi jövedelemadó
• járulékok
• egészségügyi hozzájárulás (aka TB)
• szociális hozzájárulási adó (aka nyugdíjjárulék)
• szakképzési hozzájárulás

A kata adó mértéke kedvező: havi 25, 50 vagy 75 ezer forint attól függően, hogy főállású katás vállalkozó vagy-e, és ha igen, emelt összegű kata adót szeretnél-e fizetni.
• Ha legalább heti 36 órás foglalkoztatással járó munkaviszonyban állsz, nyugdíjas vagy, külföldön van biztosítási jogviszonyod, társas vállalkozónak minősülsz, rokkantsági ellátásban vagy rehabilitációs ellátásban részesülsz, nevelőszülői jogviszonyban állsz, nappali tagozatos hallgató vagy, akkor 25 ezer forintot kell fizetned havonta.
• Ha főállású katás vagy, vagyis vállalkozásod mellett nincs más munkaviszonyod (vagy van, de nem éri el a 36 órás foglalkoztatottságot), akkor havi 50 ezer forint a kata adó mértéke.

Röviden összefoglalva azoknak ideális a KATA, akiknek az árbevételhez képest alacsony kiadásaik vannak.
A havonta fizetett tételes adóval 12 millió forintos éves árbevételig (ennyi az alanyi adómentesség határa) válthatod ki a járulékaidat, ezen a kereten felül már 40%-os adóterhet kell fizetni a többlet bevételre, szóval kövesd nyomon folyamatosan a kiszámlázott tételeket, és ha megközelíted ezt a határt, konzultálj a könyvelőddel. Ha várhatóan ezt a keretet jelentősen túl fogod lépni, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy a KATA lesz-e számodra a legjobb vállalkozási forma.
Ha alanyi adómentességet választasz, akkor adómentes számlát állíthatsz ki az ügyfeleidnek (nem lesz 27%-os ÁFA), cserébe viszont nem tudsz a kiadásaid után ÁFÁt visszaigényelni.
Lehetsz ÁFA körös is katásként, ez akkor lehet jó választás, ha ÁFA körös megrendelőid lesznek többségében vagy ha nagyobb mennyiségű, vállalkozásodat érintő kiadással számolhatsz. Ez egy picit macerásabb adózási forma, de lehet, hogy a te profilodhoz jobban passzol, nem kell tőle teljesen elzárkózni. vannak még kiegészítő költségek, mint pl. az

2. A kata feltételei és a katás (egyéni) vállalkozás alapítása

Fontos megkülönböztetnünk, hogy az egyéni vállalkozás alapítása nem egyenlő azzal, hogy Te katás vállalkozó leszel. A KATA egy adózási forma , amely nem egyenlő az egyéni vállalkozás fogalmával.
Egyéni vállalkozást indítani egyáltalán nem nehéz, sőt inkább könnyű. Online elintézhető a folyamat, azonban van néhány kötelező dolog, ami véletlenül sem maradhat el.
Mikor nem választhatod a kata adózást?
• Ha a bejelentkezés évében vagy az azt megelőző 12 hónapban az adóhatóság törölte az adószámodat.
• Kata adózás keretében nem végezheted a ,,saját tulajdonú, vagy bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése” tevékenységet, ez a hosszú távú lakásbérbeadást jelenti.

3. Kisadózó társas vállalkozások? Igen, ők a katás Bt-k!

Tévhit, hogy a kata adózási módot csak egyéni vállalkozóként lehet választani! Képzeld, akár betéti társaság is katázhat, viszont fontos kitétel, hogy a Bt. ez esetben csak magánszemély taggal rendelkezhet. A bt-k körében a katázás elég népszerű, főleg az egyszerű adminisztráció miatt.
A katás bt alapítása leginkább egymáshoz közel álló személyek (családtagok, barátok, ismerősök) között történik, hiszen itt nagy szerepet játszik a kölcsönös bizalom. További lényeges elem, hogyha betéti társaság szeretne kata adóalanyiságot választani, akkor vállalkozásnak legalább egy kisadózó tagot be kell jelentenie. A kisadózó betéti társaságra is ugyanazok a szabályok érvényesek a kata adónem tekintetében.

4. Számlázó program választása

Ezen felül ki kell találnod, hogy hogyan fogsz számlázni az ügyfeleidnek. Bár a papír alapú számlázás is megoldás lehet a kezdetekben, de egy sokkal kényelmesebb és profibb megoldás (főleg, ha a vevőiddel leginkább csak online térben “találkozol”) az online számlázó program. Ezek rengeteg szuper funkcióval rendelkeznek, ami tényleg nagyon megkönnyíti a vállalkozók életét. A 3 legismertebb a Számlázz.hu , NAV számlázó és a Billingo.
2020.07.01-től a kiállított számlákról kötelező adatot szolgáltatni a NAV felé , még a Katásoknak is. Számlatömb használata esetében kézi jelentés szükséges , egy megfelelő számlázó program által pedig ez automatikusan működik.

5. Ami új 2021-ben…

• Vége a többes katázásnak: 2021. január 1-től már csak egyetlen jogviszonyban lehetsz kisadózó, vagyis többé nem lehetsz katás egyéni vállalkozó és katás Bt-ben kültagként kisadózó.
• 40%-os adó belföldi kapcsolt vállalkozás esetén: Ha belföldi, kapcsolt vállalkozásnak állítasz ki számlát, akkor annak értéke után a kifizetőnek 40%-os adót kell fizetnie.
• 40%-os adó 3 millió forint juttatás felett: Amennyiben belföldi kifizetőtől egy adott évben 3 millió forint felett számlázol, akkor a 3 millió forintot meghaladó juttatást 40%-os adó terheli.
• Többletadó külföldi kapcsolt vállalkozás esetén: Ha külföldi kapcsolt vállalkozástól bevételt szerzel, a kapott juttatás 71,42 százaléka után 40%-os adót kell fizetni a megszerzés hónapját követő hónap 12. napjáig.
• Többletadó 3 millió forint, külföldi partnertől (jogi személy, egyéb szervezet) kapott juttatás felett: Ha egy külföldi partnertől az adott évben 3 millió forintot meghaladó bevételt szerzel katásként, akkor a 3 millió forint feletti bevétel 71,42%-a után 40%-os mértékű adót kell fizetned.
• Így számold a 12 millió forintos keretet: A 12 milliós keret számításakor figyelmen kívül kell hagyni azokat a bevételeket, amelyeket a fenti plusz adók valamelyike terhel.
• Tájékoztatás kisadózói minőségről: Ha szerződést kötsz (akár szóban) belföldi kifizető partnereddel, köteles vagy írásban tájékoztatni őt arról, hogy Katás vállalkozó vagy.
Amennyiben magánszemélytől (akár belföldi, akár külföldi) 3 millió Ft feletti bevételt szerzel, azt nem terheli a fentiek szerinti többletadó.

6. Számlázás katás vállalkozóként, kata és alanyi adómentes keret

Vannak, akik megalapítják a vállalkozásukat, és azt gondolják, innentől jöhet az egyszerű katázás, csak számlázom, és kész… Ez nem így van!
Mert bizony vannak kötelező adatok, fontos a pontos áfakulcs, megvan, hogy mennyit számlázhatsz katásként, és két keretet is figyelemmel kell kísérned: az alanyi adómentes és a kata keretedet is.
Ha a teljes évben működik a vállalkozás, mind a kettő 12 millió forint 2021-ben, de nem járnak kéz a kézben: van, ami beleszámít a kata keretedbe, de az alanyi adómentes keretedet nem csökkenti.

7. Katás vállalkozás szüneteltetése

Ha biztos vagy benne, hogy legalább 1 hónapig , maximum 3 évig , nem fogsz munkát végezni katásként, akkor érdemes szüneteltetned a vállalkozásodat és a katát is: így nem kell kata adót fizetned és megspórolod az iparűzési adót is.
Vannak olyan pontok, amelyekre a szüneteltetés esetén nem biztos, hogy gondolnál: például ha főállású katás vagy, akkor a szüneteltetés ideje alatt nem leszel biztosított, a 8.000 Ft Egészségügyi szolgáltatási járulékot meg kell fizetni magad után , minden hónap 12-ig a NAV részére.

8. Tévhitek a katával kapcsolatban

• Katásként nem igényelhetsz táppénzt: A főállású katás vállalkozók igényelhetnek táppénzt. Természetesen ebben az időszakban nem szabad számlát kiállítani, és ha a betegség időszakának hossza eléri a 30 napot, vagy a teljes hónapban táppénzben részesülsz, akkor kata adót sem kell fizetni.
• Katásként nem számlázhatsz áfásan: A kata és az áfa kérdéskörét elkülönítetten kell kezelni. A katás egyéni vállalkozók ugyanúgy az áfa törvény hatálya alá tartoznak, csak van lehetőségük 12 millió Ft-ig alanyi adómentességet választani . Dönthetsz úgy is kezdő egyéni vállalkozóként, hogy rögtön bejelentkezel áfakörbe, de ezt igencsak át kell gondolni egy adótanácsadóval/könyvelővel. Az esetek többségében kezdő vállalkozóknak nagy előnyére válik, hogy alanyi adómentesként tevékenykedhetnek a kezdeti időszakban.
• Ha katás vagy, az csak 50 000 forint havonta, és kész! Na, ez nem igaz.
• Amikor bejelentkezel a Kata adózás alá, kamarai tagsági díjat kell fizetned, ami évi 5.000 Ft
• Évente kétszer iparűzési adót kell fizetned ( március 15 és szeptember 15 )
• Kiegészítő költségek lehetnek még: Könyvelő és Számlázóprogram
• Katás vállalkozóként nem lehet alkalmazottad. Lehet alkalmazottat foglalkoztatni katás vállalkozóként is, viszont az alkalmazottak jövedelme után a jogszabályok alapján adókötelezettségek keletkeznek (járulékok stb.). Tehát az alkalmazottak után fizetendő adókötelezettségeket nem váltja ki a KATA.
• A kata havi maximum kerete 1 millió forint: nincs havi maximum kereted, a kata- és alanyi adómentes kereted a teljes évre vonatkozik, azaz az 1 évre vonatkozó keret 12 000 000 Ft mindkettő esetében (ha egész évben működött a katás, alanyi adómentes vállalkozás). Ez azt jelenti, hogy nincs semmilyen következménye annak, ha például egyik hónapban a számlázott bevételed meghaladja az 1 000 000 Ft-ot.

9. Mikor nem kell Kata adót fizetni?

Bizonyos esetekben mentesülhetsz a kata adó fizetése alól, ha nem tudsz dolgozni, vagyis nem végzel kisadózóként folytatott tevékenységbe tartozó munkát.
Mentesülsz a kata megfizetése alól, ha:
• teljes hónapban szünetelteted vállalkozásodat,
• táppénzben, baleseti táppénzben, csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozást segítő ellátásban, gyermeknevelési támogatásban vagy gyermekek otthongondozási díjában, ápolási díjban részesülsz,
• katonai szolgálatot teljesítő önkéntes tartalékos katona vagy,
• fogvatartott vagy,
• keresőképtelen vagy.
A fenti esetekben akkor jár a kata mentesülés, ha a körülmény a teljes hónapban fennáll, vagy az adott ok (pl táppénz napjai) eléri a 30 napot.

10. Meddig lehetek Katás vállalkozó?

Amíg Neked megéri. Arról már írtunk, hogy mikor érdemes a kata adózást választani. Ha viszont “túl jól” megy az üzlet, és kimeríted a kata keretedet, vagyis átléped a 12 millió forintot, akkor sem kell megijedni, nem kerülsz ki a kata hatálya alól, ám a 12 millió forint feletti bevételre 40%-os plusz adót kell fizetni.
Ha megnőnek a költségeid, akkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy más adónemet válassz.

Milyen esetekben szűnik meg a kata alanyiság?

• Ha önkéntesen kijelentkezel a kata alól. Ezt a hónap utolsó napjával érdemes megtenni.
• Kisadózó halála vagy kilépése esetén, amennyiben egy kisadózó volt, s a személyét nem pótolják.
• Bt-nek, Kkt-nak, ügyvédi irodának nem magánszemély tagja lesz.
• Mulasztási bírság kiszabásának jogerőre emelkedése esetén. Amennyiben a büntetés nyugta/számlaadási mulasztásból, munkavállaló be nem jelentéséből vagy igazolatlan eredetű áru forgalmazásából ered.
• Amennyiben az adóhatóság törli az adószámodat.
• Amennyiben a naptári év végén 100.000 Ft-ot meghaladó adótartozásod van. Ha a tartozást a NAV által hozott határozat jogerőre emelkedése előtt megfizetted, akkor katás maradsz.
• Végelszámolás, felszámolás megkezdése előtti napon.
• Ha a saját tulajdonú ingatlanod bérbeadásból akár 1 Ft bevételed is keletkezik. A bevétel megszerzésének időpontját a NAV-nak be kell jelentened.
• Kft-vé alakulással

11. Kell-e a katás vállalkozónak könyvelő?

A vállalkozás alapításánál mindenképp szükséged lehet könyvelőre, hiszen fontos, hogy ha megteszed ezt a nagyon fontos üzleti lépést, hogy vállalkozást alapítasz, akkor a megfelelő adónemet válasszátok ki – ehhez pedig érdemes könyvelő segítségét kérni, a KATA ugyanis nem mindenkinek megfelelő adózási forma.
Addig még rendben van, a vállalkozó elindítja az egyéni vállalkozást. Ehhez vagy besétál a legközelebbi kormányhivatalba, vagy elvégezheti akár otthonról is a folyamatot online. Elkezdi a tevékenységét, dolgozik és kiállítja a szükséges számláit.
De milyen általános hibákat szoktak elkövetni az újdonsült kisadózók, ha nincsenek teljesen tisztában a jogszabályi követelményekkel és könyvelő segítségét sem kérik?
• A kiállított számláin nem szerepelteti a “Kisadózó” megnevezést
• Alanyi mentesség választása esetén nem használja az AM áfakulcsot
• Nem jelentkezik be az iparkamarához és így a kamarai hozzájárulást sem fizeti meg
• Nem jelenti be tevékenységét a helyi önkormányzathoz
• Külföldi termékbeszerzés vagy szolgáltatás igénybevétele esetén ( Facebook, Google számla ) szükséges közösségi adószám igénylése , ÁFA bevallás és megfizetése
És összességében is szüksége van a Katás vállalkozónak egy tanácsadóra, aki tudja, és megosztja vele, hogy számára mi a jó.

12. Külföldre számláznál katásként?

Természetesen semmi akadálya nincs annak, hogy Katás vállalkozóként külföldre számlázz. Az erre vonatkozó szabályok sok mindentől függnek, például, ha EU-s országon belüli cégnek számlázol, akkor szükséged lesz EU-s adószámra .
Ezen kívül más szabály vonatkozik rád akkor, ha magánszemélynek számlázol, vagy harmadik országba számlázol.

13. Mennyibe fog MINDEZ kerülni?

Említettem, hogy van pár egyéb kiadás is a KATA alapdíja mellé. Szerencsére itt nem az a helyzet, mint a legtöbb esetben, hogy az apró betűs rész teljesen tönkretesz, de jó, ha mindenre gondol az ember.
• “Mindenegyben” adó: 50.000 Ft/hó (kivéve aktív nappali tagozatos hallgató vagy legalább heti 36 órára bejelentett főállással rendelkező munkavállaló, nyugdíjas, stb. esetében – nekik 25.000 Ft/hó, magasabb adó választása esetén 75.000 Ft/Hó
• Könyvelési díj: általában 5.000-10.000 Ft/hó
• Iparűzési Adó (IPA): Három lehetőség közül választhatod ki, hogy mi alapján szeretnéd az IPÁ-t kifizetni:
o A legnépszerűbb választás az 50.000 Ft-os fix éves adó, amit két részletben kell kifizetni. Akkor éri meg neked, ha várhatóan 3.125.000 Ft felett alakul az éves bevételed (vagyis havonta előreláthatóan többet fogsz keresni 260.000 Ft-nál). Ez alatt a második lehetőséget érdemes választanod.
o A második esetben az adó alapja a nettó árbevételed 80%-a, ezután kell fizetni a 2% adót. Akkor lehet jó neked, ha várhatóan 3.125.000 Ft-nál kevesebbet fogsz keresni egy év alatt (például 2.500.000 Ft bevétel esetén csak 40.000 Ft-ot kell fizetni az IPÁ-ra).
o A normál iparűzési adó esetén az árbevételből levonódik az anyagköltség, eladott áruk beszerzési értéke, közvetített szolgáltatások értéke, és ezután kell számolni az iparűzési adó mértékét, ami 2%. Ez az előző kettőnél bonyolultabb megoldás, mivel itt nyilván kell tartani a költségszámlákat is.
• Kamarai tagdíj: Évi 5000 Ft/év
• Számlázóprogram (ha szeretnél ilyet): általában havi 10.000 Ft-20.000 Ft a választott csomagtól függően
• Katásként neked kell gondoskodnod a nyugdíjadról, ezt az összeget is vedd számításba! Tőled függ, hogy mennyit és milyen módon szeretnél félretenni rá.
• Erre jöhet még a székhelyszolgáltató díja, ha szeretnél ilyet igénybe venni

14. KATA vállalkozás indítása lépésről lépésre

Ha úgy érzed, hogy minden információval felvértezted magad, és szeretnéd önállóan létrehozni a vállalkozásodat, akkor csapjunk is a lovak közé! Szerencsére a modern kor vívmányainak köszönhetően akár otthonról is végig tudod csinálni a folyamatot.

1. lépés: Ha egyedül vágnál bele, lássuk a konkrét lépéseket: Első lépésként keresd fel a www.magyarorszag.hu oldalt, majd a “Vállalkozás” menüponton belül kattints az “Egyéni vállalkozás”-ra.
Itt nyomj az “Egyéni vállalkozói tevékenység megkezdésének bejelentése” lehetőségre.

2. lépés: A következő oldalon az “Ügyintézés indítása” opció lesz, amit keresel.

3. lépés: A nyilvantarto.hu oldalon be kell jelentkezned az alkalmazásba a KAÜ-n keresztül. Mi az a KAÜ? Az Ügyfélkapu, de fogalmam sincs miért nem hívják ezeket mindenhol ugyanúgy . Ha még nincs ügyfélkapud az probléma, annak a létrehozásában viszont nem én fogok segíteni, szóval úgy veszem, hogy te is rendelkezel ilyennel.

4. lépés: Új kérelmet kell benyújtanod, keresd meg az “Egyéni vállalkozás” opciót.

5. lépés: A következő oldalon a személyes adatokat kell először kitölteni, ha még nincsenek előre beírva. Itt végig kell majd kattintgatnod a megfelelőnek tűnő opciókat.

6. lépés: Itt elő is kerül a korábban már alaposan kitárgyalt székhely is, töltsd ki figyelmesen az adatokat, mert ettől függ, hogy megtalálnak-e majd a fontos értesítések, illetve az is, hogy melyik önkormányzatnak fizeted az iparűzési adót.

7. lépés: A következő lépésnél meg kell adnod a főtevékenységedet és a további tevékenységeidet, ha lesznek ilyenek. Nem kell mindenből “betárazni”, hiszen később is könnyen hozzáadhatsz új tételt a listához. A keresés elég egyszerű: csak el kell kezdened beírni a szót, és máris kiadja a lehetséges opciókat. Arra is figyelmeztetni fog, ha olyan tevékenységet adtál meg, ami végzettséghez, engedélyhez kötött. Ha megvan a tevékenység végzésére jogosító papírod, akkor hagyd ezt figyelmen kívül. Később ügyfélkapun keresztül bármikor módosíthatod a tevékenységi köreidet, szóval ne izgulj amiatt, hogy valami kifelejtődik.

8. lépés: Ezután jön a komolyabb rész, az adózási adatok megadása, ahol be kell jelölnöd, hogy az opciók közül melyek vonatkozzanak a vállalkozásodra:
Alanyi adómentesség: az esetek nagy többségében a válasz “igen” lesz, hiszen szeretnéd kihasználni a KATA nyújtotta lehetőséget.
Közösségi adószám igénylése: ez attól függ, hogy szeretnél-e külföldieknek is számlázni. Ha van rá esély, akkor válaszd az “igen”-t.
Kisadózók tételes adójával kapcsolatos nyilatkozatok: “igen”, bejelented magad KATA alá. Ez fontos, hiszen ennek hiányában “mezei” egyéni vállalkozóként jóval többet kell fizetned!
Fő-vagy mellékállású vállalkozó leszel? Válaszd ki a megfelelőt!

9. lépés: Végül következik az adatok ellenőrzése, a nyilatkozattétel, majd egy végső ellenőrzés.
Ne felejtsd el kinyomtatni a lap alján található gombra kattintva az adatlapodat, ami a vállalkozásodra vonatkozó adatokat tartalmazza. A vállalkozói igazolvány igénylése nem kötelező, ezzel a dokumentummal helyettesíthető.
Még ne dőlj hátra, egy-két apróságot még el kell végezned.

Kamarai regisztráció

Ezt a lépést minél előbb végezd el, mert a vállalkozásod alapításától számítva 5 napod van a regisztrációra!
A https://mkik.hu/vallalkozoi-regisztracio oldalon a bal oldali menüből válaszd ki a “gazdálkodó szervezetek regisztrációját”. Amennyiben építőipari tevékenységed van , akkor a részükre is szükséges regisztrálni.

IPA bejelentkezés

Ezt a bejelentést a KATA adatlap leadásától számított 15 napon belül kell megtenned.
Ezt online a legegyszerűbb megtenni. Az iparűzési adó bejelentkezés nyomtatványokat az önkormányzatok online szakrendszerében tudod kitölteni és Ügyfélkapun keresztül küldheted be.

Fontos határidő dátumok :

• Évente egyszer KATA bevallás készítése: február 25.
• IPA első részletének befizetése: március 15.
• Kamarai tagdíj befizetése: március 31. ( A vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget be kell írni az átutalás „közlemény” rovatába.)
• IPA bevallás benyújtása: május 31. , ha nem a tételes Iparűzési adót választottad
• IPA második részletének befizetése: szeptember 15.
• Tételes adó megfizetése: tárgyhónapot követő hónap 12-ig (a NAV KATA bankszámlaszámra. Az utalás közleménye a kisadózó adószáma. KATA bankszámlaszám: 10032000-01076349)


Minta-Kata Nyilatkozat Partner felé
Tisztelt Partnerünk!

Név:
Cím:
adószám:

A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény 2021. január 01-tól hatályos 13. § (2) bekezdése első mondata és a 32/E. § (2) bekezdése rendelkezései szerint tájékoztatom, hogy a köztünk fennálló szerződésünket

Név:
Cím:
adószám:
részéről mint
KISADÓZÓ VÁLLALKOZÁS
teljesítem.
Fentiek tudomásul vételét köszönöm.

Dátum:

aláírás

Forrás:
www.szamlazz.hu
www.nav.gov.hu
www.onadozo.hu

KÉRDÉSE VAN? AJÁNLATOT KÉRNE?

Keressen minket bizalommal könyvelés, bérszámfejtés vagy TB ügyintézés miatt akár telefonon, e-mail-ben, vagy személyesen. Munkaársaink rövid időn belül választ adnak Önnek bármilyen kérdésére! Árajánlat kérés itt.

Kérjen írásos ajánlatot most! Vagy hívjon bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén!

Telefon: 06-1-422-0753
Mobil: 06-20-499-5210
info@xconsult.hu