Telefon: 06-1-422-0753 | E-mail: ugyfelszolgalat@creditentry.hu
Aktualitások

WEBÁRUHÁZI ÉRTÉKESÍTÉS - KÖZELEDIK AZ OSS-BEVALLÁS HATÁRIDEJE

2021. július 1. óta működik az OSS/IOSS-egyablakos rendszer, amely megkönnyíti az Európai Közösség tagállamaiba terméket értékesítő vagy szolgáltatást nyújtó adózók elektronikus ügyintézését. Azoknak az adózóknak, akik sikeresen bejelentkeztek a rendszerbe, időszakonként bevallást kell benyújtaniuk.

Az OSS-bevallást az OSS/IOSS-rendszerbe regisztrált adózóknak

- az uniós és a nem uniós sémában negyedévente, a naptári negyedévet követő hónap utolsó napjáig (első alkalommal a 3. negyedévre 2021. október 31-ig),
- az importsémában (IOSS) havonta, a naptári hónapot követő hónap utolsó napjáig (következő alkalommal 2021. szeptember hónapra 2021. október 31-ig)
kell benyújtaniuk a NAV honlapján elérhető OSS-portálon (https://oss.nav.gov.hu) keresztül. Arra az időszakra is be kell adni a bevallást, amikor az adóalany nem teljesített az OSS/IOSS hatálya alá tartozó szolgáltatást (nullás bevallás)[1 name="1"].

A bevallás benyújtásával egyidejűleg az adót is meg kell fizetni forintban, átutalással a NAV OSS ÁFA beszedési számla 10032000-01077027 számlaszámra.
A közleményrovatba be kell írni a bevallási referenciaszámot. Ez a referenciaszám már elérhető a bevallás kitöltése után az OSS-portálon.

Ha a bevallás vagy a befizetés elmarad, a NAV a bevallási határidő után 10 nappal figyelmeztetést küld az adózónak. Ha a befizetés ezután is elmarad, vagy a befizetett összeg nem elegendő, az érintett fogyasztási tagállamok maguk is figyelmeztetést küldenek. A bevallásokat, befizetéseket folyamatosan elmulasztó adózót kizárják az OSS-rendszerből.

Forrás: onadozo.hu
KÉRDÉSE VAN? AJÁNLATOT KÉRNE?

Keressen minket bizalommal könyvelés, bérszámfejtés vagy TB ügyintézés miatt akár telefonon, e-mail-ben, vagy személyesen. Munkaársaink rövid időn belül választ adnak Önnek bármilyen kérdésére! Árajánlat kérés itt.

Kérjen írásos ajánlatot most! Vagy hívjon bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén!

Telefon: 06-1-422-0753
Mobil: 06-20-499-5210
info@xconsult.hu